Juniordykarnas höstläger 2022

Vi har bokat Makrillvikens vandrarhem den 16-18 september för att kunna bjuda in till en helg fylld med dykning i fina omgivningar.

Dykningen anpassas naturligtvis efter väder och vind och vi räknar med att kunna erbjuda dyk med olika svårighetsgrad. Även dykning på boj planeras.

I första hand är medlemmar välkomna och i mån av plats även övriga familjemedlemmar.

Boka plats

Du bokar din plats genom följande Googleformulär: https://forms.gle/pCSY83oBBKyPcqrM6

En anmälan krävs per deltagare.

Kostnader och andra detaljer

Kostnad: 600 kronor per ungdom under 18 år och 1000 kronor per vuxen.

Mat, logi och dykning ingår.

Anmälan senast 15 juni och betalning senast 30 juni.

Begränsat antal platser.

Anmälan är bindande.

Resan till och från ordnas av deltagarna själva och vi ber er att hjälpas åt och samåka där så behövs. Vid samåkning delar man på reskostnaden.

Unga som är 15 år eller äldre kan följa med själva på lägret. Den som är yngre måste ha en vuxen som har ansvar, exempelvis genom medföljande förälder eller att annan vuxen på lägret tar ansvar.

Låna utrustning

De som behöver låna våtdräkt eller annan utrustning av klubben kan kontakta Lennart.

Hjälp behövs

För att kunna möjliggöra lägret behöver vi tillsätta en lägerkommitte som planerar inför lägret samt styr upp verksamheten på plats. Tanken är att kommittén har en övergripande funktion och att den ser till att arbetsgrupper för mat, dykning, transporter till och från dykplatser o s v bemannas.

Intresserade kan meddela sitt intresse till styrelsen och genom att i anmälan skriva upp vad man bidra med.

Kräftdyk i Sisjön, 12 juni klockan 13

För er som ännu inte inlett sommarens utedyk!….. och för alla andra också.

Välkomna på ”kräftdyk” i Sisjön söndagen den 12 juni kl 13 vid badplatsen!

Vi har vår traditionsenliga avslutning på Sisjöns badplats där vi börjar med att dyka i sjön. Efter indelning i grupper utifrån intresse och kunskap ägnar vi oss åt allt från att titta på växter och djur på varierande djup till att dyka på boj.

Våra yngre deltagare kan behöva lite assistans för att få hjälp med utrustningen av någon medföljande.

Efter dyket är det gemensam korvgrillning. Klubben har med sig grillkol och deltagarna tar med egen mat. Vi har ett antal våtdräkter för utedyk som kan lånas. Hör i så fall av er till Lennart Olsson i god tid.

VÄLKOMNA!

Vi saknar dig!

Pandemin ställde till det rejält för många av oss, både privat och i yrkeslivet, och för många ställdes tillvaron på huvudet. För klubbens del innebar det i praktiken att vi tappade ett helt år av träningar och klubbaktiviteter.

Nu har vi har dock äntligen kommit igång igen, och vi saknar verkligen de medlemmar som ännu inte tagit steget tillbaka! Den krassa verkligheten är att det är svårt att upprätthålla verksamheten utan er!

Även om du inte känner för att träna i pool i vår eller höst, så innebär ett medlemskap en rad fördelar för dig som medlem bland annat:

 • Försäkring via SSDF (som gäller för all form av snorkling/fridykning/apparatdykning)
 • Tidningen Sportdykaren (online)
 • Möjlighet att följa med på klubbresor och läger
 • Möjlighet att låna utrustning
 • Teoriutbildningar, workshops och föredrag
 • Etc..

Som medlem stödjer du också vår viktiga barn- och ungdomsverksamhet!

Klicka här för instruktioner hur du återaktiverar ditt medlemsskap!

Välkommen tillbaka! Du är efterlängtad!

Årsmöte 2022 – 27 mars

27 mars 2022, klockan 13.00 – 15.00 håller Juniordykarna årsmöte.
Alla medlemmar är välkomna och den som har betalt medlemsavgift 1 månad innan mötet har även rösträtt.

Lokal: Lundbybadets konferensavdelning vån 2.

För motioner, som är en demokratisk möjlighet, gäller att de ska vara styrelsen tillhanda senast 1 månad innan årsmötet. För den som känner att något behöver förändras, skicka gärna en motion mejl-ledes till lennart.stigo@gmail.com.

Svenska Bouleförbundet beskriver bra under rubriken ”Så här skriver du en motion” vad som behövs.

Den här posten kommer fyllas på löpande närmaste veckorna med agenda, verksamhetsberättelse, stadgar och andra dokument och en vecka innan årsmötet så ska alla handlingar finnas här.

 • Dagordning
 • Verksamhetsberättelse
 • Eventuella motioner
 • Ekonomisk redovisning
 • Föregående årsmötesprotokoll
 • Stadgar Juniordykarna

Teoriutbildning

Anmäl dig till Juniordykarnas teoriutbildning söndagen den 30 januari! Vi startar VT-22 med en heldagsutbildning på distans mellan kl. 10-15 som arrangeras ihop med Götaverkens sportdykarklubb. Utbildningen är kostnadsfri för alla medlemmar. Läs mer om innehåll och anmäl dig via länk nedan. OBS! Sista anmälningsdag är torsdag 27/1!

Målgrupp

Kursen vänder sig enbart till medlemmar i Juniordykarna samt Götaverkens sportdykarklubb. Observera att endast medlemmar i Juniordykarna kan anmäla sig via denna länk.

Innehåll

 • Grundläggande dykteori
 • Fysiologi- vad händer i kroppen?
 • Säkerhetsaspekter
 • Dykteknik
 • Dykning i pool
 • Utrustning

Kursen är gratis för JD’s medlemmar och kräver inga förkunskaper, dock är det bra att läsa boken ”På ett andetag” före eller efter utbildningen som komplement.

Kursmaterial: På ett andetag; Beställs hos SSDF.
Kursform:
 Kursdagen kommer ske online via digital plattform. En kurslänk kommer skickas ut till den e-postadress som uppges i samband med anmälan.
Sista anmälningsdag: Torsdagen den 27 januari 2022.

Teorikursen anordnas som folkbildning i samverkan med studieförbundet Folkuniversitetet, därav sker anmälningarna via denna kurssida.
Kicka på ”boka kursen nu”, fyll i dina personuppgifter och bekräfta din bokning som sista steg. Kursen är kostnadsfri och det kommer ej skickas någon faktura till dig som deltagare.

Boka kursen nu

Ta den för laget!

Vi uppmanar alla medlemmar att vaccinera sig mot covid-19! Och vi utmanar resten av fridykarsverige att göra detsamma!

Har du ännu inte bokat tid för vaccination i Västra Götaland? Gör det här!https://www.vgregion.se/ov/vaccinationstider/

#tadenförlaget är en kampanj från Västra Götalandsregionen och genom denna kampanj uppmanar man alla idrottsföreningar att hjälpas åt att påminna om vikten av att ta vaccin för att skydda sig mot allvarlig sjukdom. Så att vi tillsammans kan besegra pandemin och att deltagartak och liknande kan göras till historia.Tillsammans tar vi oss ur pandemin!

Terminstart VT 2022

Nu drar vårterminen strax igång med en hel del roliga aktiviteter – Förutom den vanliga träningen kommer vi bygga nackvikter, anordna terorikurs, ha vårt årliga kräftdyk, tävla och om coronaläget tillåter, eventuellt anordna en klubbresa!

OBS! Vi kommer att ta in nya medlemmar från kölistan till våra nybörjargrupper (både barn och vuxna) för träning nu under våren, mail kommer gå ut med inbjudningar inom kort. – Är du intresserad av att börja träna med Juniordykarna så är du välkommen med din ansökan (följ länken nedan).

Ordinarie träningstider, medlems- och träningsavgifter samt medlemsansökan hittar du under sektionen Medlem

KALENDARIUM

 • 10:e januari terminsstart för den självständiga träningen i Valhalla 20.30 – 21.30 (50:an)
 • 11:e januari terminsstart för den självständiga träningen i Lundby 19:00-20:30.
 • 13:e januari terminsstart för den självständiga träningen i Angered 19:00-21:00.
 • 16:e januari har söndagsträningen i Lundby sitt första tillfälle. Alla grupper (dyklek/barn/ungdomar/vuxna nybörjare/vuxna fortsättning) behåller sina tider från hösten.
 • 19:e januari har deltagarna i höstens nybörjargruppValhalla sin terminsstart.
 • 30:e januari så är det teoridag tillsammans med Götaverkens Dykklubb. Kursen är gratis för JD’s medlemmar och kräver inga förkunskaper, dock krävs att du köper teoriboken före själva kursen.
  • Tid: 30:e januari kl 09:00-15:30 (med avbrott för gemensam lunch)
  • Plats: ONLINE
  • Kursmaterial: På ett andetag; Beställs hos SSDF innan kursstart: shorturl.at/rxGY7
  • Anmäl dig här!
 • Den 27:e februari (OBS! NYTT DATUM) planerar vi att ha en Bygg—din-egna-nackvikt-workshop i samband med träningen i Lundby (16:30-18:30). Klubben köper in bly och allt material som krävs och du bygger och betalar bara för det som du använder. Vi hjälps åt att hitta rätt avvägning i bassängen så din nackvikt blir så perfekt som möjligt! Alla medlemmar är välkomna oavsett var du brukar träna.