Fridykning

Fridykning innebär att man dyker på ett andetag. Man rör sig ”viktlöst” och smidigt i tre dimensioner, och med rätt teknik kan man dyka både djupt, långt och tillräckligt länge för att hinna uppleva mycket. Fridykning är också en tävlingsinriktad vuxensport med smått otroliga djuprekord och andhållningstider.

Det finns förstås risker som det gäller att känna till och undvika. Juniordykarna erbjuder därför utbildning i fridykning och organiserar säker fridykning i pool och hav. Den som vill utvecklas och utmana sin egen förmåga ges möjlighet att lära sig att dyka mer avancerat på ett säkert sätt. Vi har flera av sveriges främsta tävlingsfridykare i klubben samt en snabbt ökande skara av instruktörer som klarar att organisera och säkra avancerade dyk.

Vilken utrustning behövs?

En av de stora fördelarna med fridykning är att det är så lätt och smidigt att komma igång. Den enda utrustning man behöver för börja fridyka är mask, snorkel och fenor. Det förekommer inte längre felaktig eller farlig utrustning på marknaden, om man håller sig till kända märken eller etablerade butiker.

Poolutrustning finns att låna under din första termin. Därefter ska man skaffa egen utrustning. I samband med läger kan du låna våtdräkt, vantar, sockor och blyvikter. Mer information om utrustning finns här.

 never_and_buddy

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s